ByTijana Obrenić

У заједничкој организацији између ОШ „Свети Сава“ из Шапца и Библиотеке шабачке организован је други по реду књижевно-ликовни конкурс под називом  Дај ми РЕЧ да је насликам, за сву децу и ученике  основних и средњих школа, који наставу похађају по ИОП-у 2.  Библиотека шабачка својим различитим активностима свих ових година покушава да скрене пажњу на децу са сметњама у развоју и инвалидитетом и ова сарадња свакако доприноси томе.

Ове године, кроз конкурс, деца су имала прилику да се друже са дечијим писцем Дејаном Алексићем. Уживали су у слушању прича: Бојан Мрвица, Лука из олука, Слон из ципеле и Господин Зид.

   Организатори овог значајног конкурса наглашавају да се значај ове манифестације огледа у потреби свих нас који радимо са ученицима који су са сметњама у развоју и инвалидитетом, да ова деца буду видљива, да се скрене пажња на њихове специфичности, посебности и таленте, да се стекне свест о њиховој значајној улози у школском систему и широј друштвеној заједници, да се сензибилише јавност на ове осетљиве категорије деце и младих која заслужују равноправан положај у односу на децу редовне популације у свим сегментима свог живота.

Учешће на овом књижевно-ликовном конкурсу узео је и  ученик наше школе, који похађа први разред.  Заједно са својом учитељицом, Елдином Демић, Маид је показао да уз помоћ адекватне подршке деца са сметњама у развоју могу да узму активно учешће у свим облицима наставних и ваннаставних активности.  Наш мали уметник је од организатора добио мајицу и захвалницу, а надамо се да ће следеће године бити међу награђеним учесницима.

About the author

Tijana Obrenić administrator

Leave a Reply