Тематски дан „Јесен“

ByTijana Obrenić

Тематски дан „Јесен“

У школама широм света, тематски дани представљају прилику за ученике да на креативан и интерактиван начин истраже различите теме, истовремено повезујући више предмета и садржаја. Један од најлепших и најинспиративнијих тематских дана јесте онај посвећен јесени.  У нашој школи обележен је реализацијом различитих активности чији су носиоци били ученици и њихови наставници и учитељи.

Ученици виших разреда су са својом наставницом тематски дан провели у природи. Тематски дан „Јесен“ им је био инспирација да разговарају о активизму младих. Најпре су погледали видео на ову тему и сазнали зашто је омладински активизам важан и због чега би требало да да се укључе и активирају.  Обишли су пластеник у ком се гаје биљне врсте  које могу да послуже на више начина нашој малој заједници. 

Ученици нижих разреда обилазили су  воћњаке у околини школе, организовали заједничке игре на локалном стадиону, уређивали ходнике школа,  рецитовали, изводили скечеве, цртали, правили паное и макете дрвећа са јесењим плодовима и реализовали још много различитих активности.

Овај дан је пружио прилику, не само за учење, већ и за заједничко креативно изражавање и истраживање природних појава кроз разне активности. Наставници су се потрудили да ученици не стичу само нова знања већ и љубав према природи и уметности.

About the author

Tijana Obrenić administrator

Leave a Reply