ДАН ШКОЛЕ

ByTijana Obrenić

ДАН ШКОЛЕ

Дан школе је посебан догађај у животу сваке образовне установе, којим се обележава њено оснивање и дугогодишње постојање, као и допринос образовању и васпитању ученика. Овај свечани дан је прилика да се присетимо досадашњих школских постигнућа, представе нови успеси ученика и наставника, те да се промовише значај образовања и заједништва.

Дванаестог октобра, наша школа прославила је свој 105. рођендан. Овај посебан јубилеј окупио је наставнике, родитеље и бројне угледне госте из локалне заједнице и из других градова.

Најпре су ученици првог разреда засадили дрво генерације у дворишту нове школске зграде.

Централни део прославе одржан је у дворишту старе школске зграде. Хор нижих и виших разреда отворио је свечаност интонирањем државне химне, као и школске химне.

Ређали су се рецитали и песме наших талентованих ученика и наставника. Такође, нису изостали ни драмски скечеви у којима су наши ученици показали свој раскошан таленат.

Ученици првог разреда свечано су приступили организацији Дечији савез и том приликом су извели плесну тачку, на одушевљење свих присутних. 

Гости су могли да погледају изложбу ликовних и литерарних радова, а руководиоци секција доделили су новчане награде победницима школског конкурса.

Ученичка задруга „Полимка“ са поносом је представила  своје производе на посебном штанду.

Након формалног дела приредбе, одиграни су пријатељски мечеви у фудбалу и одбојци са ученицима из три пријепољске школе, а на самом крају, организовано је дружење свих гостију и учесника.

Захваљујемо се свим учесницима и гостима. Представили смо се у најбољем светлу, показали своју снагу, успехе и потенцијале. Наши планови за будућност су велики, а део њих представићемо на истом месту наредне године.

About the author

Tijana Obrenić administrator

Leave a Reply