• Kontakt: +381(0) 33 777 102
  • e - mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Likovni konkurs

UČENICA NAŠE ŠKOLE OSVOJILA PRVO MESTO NA LIKOVNOM KONKURSU POVODOM DANA BOŠNJAČKE NACIONALNE ZASTAVE

Na poziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća učenici naše škole su poslali četrdeset likovnih radova kao i pet literarnih na konkurs ,,Moja zastava,, koji se sprovodi povodom blagdana Dan bošnjačke nacionalne zastave (11. maj) i proslave jubilarne dvadesetpetogodišnjice osnivanja i rada Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Dan bošnjačke nacionalne zastave je najveći nacionalni praznik sandžačkih Bošnjaka. Obilježava se 11. maja, na dan kada je 1991. godine u Novom Pazaru, osnovano Bošnjačko nacionalno vijeće Sandžaka (bivše Muslimansko nacionalno vijeće Sandžaka).

Izložbu je otvorio sekretar Vijeća Ahmedin Škrijelj koji je između ostalog naglasio: „Radovi pristigli na konkursima najbolji su dokaz kvaliteta kreativnosti naših osnovaca, srednjoškolaca i studenata. Bošnjačko nacionalno vijeće se ponosi našom omladinom i nastavit će da konkursima i na druge načine pruži priliku mladima da iskažu svoj talenat u raznim oblastima, ali i da ih institucionalno podrži i bude im oslonac u njihovom umjetničkom i svakom drugom razvoju.“

Učenica četvrtog razreda Ena Šehović dobitnica je prve nagrade koju u konkurenciji od 813 pristiglih radova na ovaj konkurs. Nagrada za ovaj izuzetan rezultat bila je laptop računar. Pohvaljen literarni rad učenika naše škole pripala je Rijadu Kukuljcu učeniku petog razreda naše škole. Oba učenika su o trošku naše škole prisustvovala ovoj prigodnoj svečanosti i primili nagrade od Vijeća za svoj rad i zalaganje. 

Naše učenike je posle prijema u Bošnjačkom nacionalnom vijeću dočekala je i ugostila profesorica bosanskog jezika u Osnovnoj školi ,,Rifat Burdžović Tršo,, u Novom Pazaru, Enisa Kajević koja je rodom iz našeg kraja.

Za sva pitanja i sugestije obratite se našoj IT podršci - Izrada i dizajn Denis Spahić

Korisni linkovi